Gari, inlagd ingefära

Detta enkla resept har jag hittat på ica.

 

Ingredienser

1 bit färsk ingefära, ca 100g
5 dl vatten
1 dl risvinäger
1 dl socker
1 tsk salt

(Andra gången jag gjorde detta byta jag ut risvinägern mot vanlig 12%ig ättika, vilket jag tyckte var godare)

 

Skala ingefäran försiktigt så bara det yttersta bruna skalet försvinner, skär den sedan tvärs över i mycket tunna skivor.

Något så när färsk ingefära

Skalad och skivad

Koka upp vatten, lägg i ingefäran och ställ åt sidan i 10 minuter.

Just nu ser det inte gott ut!

Häll av vattnet  och lägg ingefäran i en glasburk.

Värm vinägern, sockret och salt  i en kastrull tills sockret löser upp sig. häll lagen över ingefäran och låt det svalna.

En liten flaska vinäger

Nästan klart!

Efter tre timmar är den klar att servera. Förvara den sedan i kylskåp.

Färdigt!

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply